Dos
Hoe steek ik mijn OFYR aan?

Wat is de beste manier om mijn OFYR aan te steken?

KIES HET PERFECTE HOUT VOOR UW OFYR-ERVARING
Als het gaat om het branden van hout op uw OFYR, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden om de beste resultaten te behalen. Onze topkeuzes zijn beukenhout dat dikke houtskool wordt en essenhout, vanwege hun uitstekende brandeigenschappen.

Het ideale formaat voor houtblokken is ongeveer 10 x 30 cm. We raden af om grotere blokken te gebruiken, omdat deze snel vlam kunnen vatten maar over het algemeen niet optimaal branden vanwege een gebrek aan zuurstoftoevoer. Het is ook aan te bevelen om hout zonder schors te gebruiken en het op te slaan in een ruimte met minder dan 15% luchtvochtigheid voor de beste resultaten.

Voor een typische kooksessie van 4 tot 5 uur hebt u gemiddeld ongeveer twee OFYR houttassen van elk ongeveer 50 liter nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en weersomstandigheden.

DE JUISTE METHODE VOOR HET KIEZEN EN AANSTEKEN VAN HOUT
Stapel de houtblokken op elkaar in een tweelaags patroon, vergelijkbaar met het bouwen van een blokhut, met de schors naar buiten gericht om rookvorming te minimaliseren. Om rookvorming te verminderen bij het aansteken van het vuur of bij het toevoegen van nieuw hout, kunt u onze OFYR® Buffadoo blaaspijp gebruiken, waardoor nieuw hout vrijwel direct vlam vat.

De buitentemperatuur is een belangrijke factor bij het opwarmen van de kookplaat. De opwarmtijd varieert doorgaans van 25 tot 30 minuten in de lente en zomer tot 45 tot 60 minuten in de herfst en winter.

Begin met het aansteken van een klein vuur en laat dit gedurende ongeveer 30 minuten branden, zodat de kookplaat gelijkmatig kan opwarmen. Zodra de kookplaat goed is opgewarmd, besprenkel deze dan met olijfolie en wrijf deze in met een theedoek. Dit helpt de fabrieksolie te verwijderen en zorgt voor een betere kookervaring. Herhaal dit proces 2 tot 3 keer voor optimale resultaten.

Hoe steek ik mijn OFYR aan?