THE BASTARD - Serious outdoor cooking

The Bastard is geboren uit een passie voor authentieke smaken en design. Daarom worden er bij The Bastard alleen hoogwaardige materialen gebruikt.

The Bastard, character is all

Een eeuwenoude kookmethode, verfijnd door Nederlandse vakmanschap. The Bastard is het ultieme Nederlandse pronkstuk op het gebied van barbecues. Wij begrijpen als geen ander dat een kamado niet alleen mooi, maar ook efficiënt en functioneel moet zijn. Bij The Bastard is aan alles gedacht. Hij vervult zijn taken met meesterlijke precisie en behoort daarmee tot de absolute top.


Met The Bastard kun je grillen, bakken, roken en stoven; alles is mogelijk. Ontdek een breed scala aan bereidingstechnieken en zet in een handomdraai de meest heerlijke gerechten op tafel. Dit maakt The Bastard de meest veelzijdige barbecue van dit moment.

1 van 3

WELK MAAT HEB IK NODIG?

Als fijnproever weet je één ding zeker: met The Bastard haal je de ultieme kamado in huis, of beter gezegd, in je tuin, op je terras of op je balkon. The Bastard biedt naast grillen eindeloze mogelijkheden voor bakken, roken, stomen en langzaam koken. Het is veel meer dan een gewone barbecue; het is een complete buitenkeuken waarin je ook pizza's kunt bakken, vis kunt roken, vlees langzaam kunt laten garen en allerlei andere culinaire hoogstandjes kunt bereiden die je normaal gesproken in een traditionele oven zou doen. Met The Bastard zijn de culinaire opties werkelijk eindeloos. Ervaar de veelzijdigheid van deze kamado en creëer moeiteloos de meest heerlijke gerechten. The Bastard de meest veelzijdige barbecue die beschikbaar is.

De range van Bastard-modellen is erg uitgebreid, er is voor elke situatie een geschikte maat te vinden. De roosterdiameter varieert van 25 cm bij de Small tot maar liefst 59 cm bij de XL! De meeste mensen kiezen voor het Large model omdat dit het meest veelzijdig is. Hiermee kun je heerlijk koken voor 2 tot 6 personen en complete gerechten bereiden, zoals vlees en groenten tegelijkertijd op het rooster. Natuurlijk kun je er ook voor 10 personen op koken, waarbij je een groot stuk vlees plaatst en de andere gerechten apart bereidt.

De Compact is een veelgekozen kamado om als tweede exemplaar naast een Large te gebruiken. Op deze manier heb je extra grillruimte, maar het grote voordeel is vooral dat je direct en indirect kunt grillen op verschillende toestellen en temperaturen. Terwijl er op de grote kamado bijvoorbeeld een groot stuk vlees langzaam gaart. Kun je op de Compact gelijktijdig een aantal groenten grillen, zodat alles tegelijkertijd op tafel staat. Vanwege het compacte formaat is de Compact ook gemakkelijk mee te nemen naar de camping, naar vrienden of tijdens een weekendje weg.

De Medium is geschikt wanneer je niet gelijktijdig volledige gerechten wilt bereiden op de kamado, bijvoorbeeld niet zoals eerder beschreven vlees en groenten tegelijkertijd. Het kan natuurlijk wel, maar de beschikbare ruimte (de helft van het rooster) is dan erg beperkt. Voor 2 personen zou dit eventueel nog werken, maar in de praktijk loop je al snel tegen plaatsgebrek aan. Je kiest dus voor de Medium als je je bewust bent van de beperkte ruimte, maar wel alle mogelijkheden wilt behouden.

En tot slot, de XL. Wat een mega Bastard is dit! Ongelooflijk groot, dik en zwaar, maar met werkelijk onbeperkte mogelijkheden. Je kunt er verschillende gerechten en ingrediënten tegelijkertijd op bereiden zonder ruimtegebrek te ervaren.

Bekijk alle Bastard modellen

The Bastard Urban LARGE, de absolute bestseller!

De Large is de ideale maat met talloze mogelijkheden. Of je nu kookt voor een klein gezin of een groot tuinfeest, deze maat biedt de perfecte balans tussen grootte en veelzijdigheid.

The Bastard modellen

Aanbevolen accessoires

De compleetheid van The Bastard

The Bastard wordt in een vrij complete uitvoering geleverd. Standaard ben je al voorzien van een plate setter, die fungeert als hitteschild en nodig is bij alle indirecte bereidingen. Daarnaast ontvang je een ash lifter, een asbak onderin de kamado waarmee je eenvoudig de as kunt verwijderen. Ook krijg je een houtskoolmand waarin de houtskool wordt geplaatst, wat het schoonmaken zeer gemakkelijk maakt. De houtskoolmand zorgt bovendien voor een betere luchtstroom binnenin de kamado, waardoor de temperatuur sneller reageert op jouw instellingen.

Het verschil tussen de URBAN en de CLASSIC

The Bastard is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: The Bastard Urban en The Bastard Classic. Het enige verschil tussen deze uitvoeringen is de coating aan de buitenkant. The Bastard Urban heeft een mat afgewerkte antracietkleur, terwijl The Bastard Classic een glanzend zwarte afwerking heeft. Hierdoor heeft The Bastard Urban een luxere uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat eventuele krakelingen in het keramiek (haarscheurtjes) minder tot niet zichtbaar zijn bij de Urban-uitvoering, terwijl ze wel zichtbaar kunnen zijn bij de Classic-variant.