Dos
Ontdek de technieken op de Kamado

Ontdek de mogelijkheden van je favoriete kamado BBQ?

De technieken op een Kamado BBQ kun je in vier hoofdtechnieken verdelen: grillen, slow cooken, roken en bakken. In onze blog gaan we dieper in op deze vier technieken.

Grillen

Bij direct grillen wordt je voedsel direct blootgesteld aan de hitte, wat resulteert in een knapperige en smaakvolle buitenkant, terwijl het binnenste sappig en mals blijft. Deze techniek is geliefd bij vleesliefhebbers vanwege de heerlijke smaak die het oplevert. Naast vlees kun je natuurlijk ook andere items grillen, zoals groenten, visfilets en spiesjes. De Kamado voegt hierbij extra waarde toe door zijn uitstekende warmtebehoud en -verdeling, waardoor je voedsel gelijkmatig en perfect gegrild wordt, hierdoor behoud je de sappigheid van je vlees en geef je lekkere BBQ-smaak aan je vlees.

 

Slow cooking

Voor slow cooking plaats je het hitteschild of defelctoren in de Kamado. Deze voorkomen directe warmte op je voedsel, hierdoor wordt de warmte rondom je kamado gestuurd waardoor je begint te garen. Dankzij de keramische constructie van de Kamado blijven warmte en sappen gelijkmatig behouden. Je kunt de temperatuur nauwkeurig regelen met behulp van de twee luchtinlaten aan de boven- en onderkant. Zo kan je heerlijke gerechten bereiden, zoals pulled pork, sappige ribs, en stoofschotels. 

 

Roken

Roken is een veelzijdige techniek waarmee je jouw gerechten kunt verrijken met verschillende smaken. Er zijn twee hoofdmethoden: warm roken en koud roken.

Bij warm roken voeg je rookchunks of snippers toe aan je brandende kolen, waardoor de rook direct in contact komt met het voedsel en het die heerlijke rokerige smaak krijgt. Een andere optie is om je vis of groenten op een houten plankje te leggen, waardoor ze langzaam en gelijkmatig garen en roken.
Een populaire moderne methode is het gebruik van rookvellen, waarin je groenten of vlees kunt rollen en laat garen. Ook kun je een hoeveelheid hooi nemen, je vis, groenten of vlees erop leggen en dit laten garen voor een heerlijke smaakervaring. 

Koud roken werkt heel anders; hierbij heb je geen warmte nodig, dus je barbecue hoeft niet aan te staan. Vul je Cold Smoke Generator met rookmot, steek deze aan en laat de rook rond je voedsel circuleren. Zo krijgt het eten een subtiele rokerige smaak zonder gaar te worden. Je kunt vlees, vis, kaas en groenten, en zelfs zout en andere specerijen koud roken.

Met roken kun je experimenteren met verschillende soorten hout, zoals eiken, appel, kers of mesquite, die elk hun eigen unieke smaak aan je gerechten toevoegen. Of je nu gaat voor een intens rokerige smaak of een subtiele hint van rook, de Kamado biedt de perfecte omgeving voor zowel warm als koud roken, waardoor je eindeloos kunt variëren en nieuwe smaaksensaties kunt ontdekken.

 

Bakken

Transformeer je Kamado in een hete luchtoven en bak heerlijke desserts of knapperige pizza's; je Kamado kan het allemaal aan. Door het toevoegen van het hitteschild of deflector, creëer je een ideale omgeving voor bakken. Dankzij zijn veelzijdigheid en uitstekende warmtebehoud, biedt de Kamado perfecte outdoor oven.

Met deze diverse mogelijkheden van je multifunctionele BBQ, heb je zeker geen gebrek aan inspiratie om je Kamado wekelijks aan te steken, of zelfs meerdere keren per week. Dus waar wacht je nog op? Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de eindeloze mogelijkheden van je Kamado!

Ontdek de technieken op de Kamado